Het boek 'De Betrokkenheidsboom' bijna uitverkocht!

 

de betrokkenheidsboomEen goede samenwerking tussen school en ouders bevordert de toekomstkansen van kinderen en de gelijke kansen tussen kinderen. School en ouders werken best samen tijdens de schoolloopbaan van het kind, ieder vanuit hun eigen aanvullende rol en met eigen verantwoordelijkheden.

Een sterk ouder-schoolpartnerschap in een gunstig partnerschapsklimaat helpt de samenwerking tussen ouders en school vooruit. De effecten hiervan zijn zowel in de school- als thuiscontext voelbaar voor het kind, de ouders en de onderwijsprofessional. 

Collega’s An Ryckmans en Hannelore Lambrighs pleiten voor het bundelen van krachten van ouders, school en kind met actief ouder-schoolpartnerschap als sleutelwoord. In 'De Betrokkenheidsboom, van ouderbetrokkenheid naar ouder-schoolpartnerschap' stellen ze een nieuw denkkader voor.

Het denkkader ‘De betrokkenheidsboom’ schetst via de metafoor van een boom de ontwikkeling van het kind in de thuis- en de schoolcontext. Het biedt inzichten, inspiratie en een houvast bij het doelgericht evolueren naar een gunstig partnerschapsklimaat en een (h)echt partnerschap tussen ouders en school.

An en Hannelore reiken zowel theoretische achtergrond en wetenschappelijke inzichten als inspirerende tips, tools en handvaten aan om deze theorie in de praktijk te brengen. 

Ga aan de slag met de inzichten en de tools van 'De Betrokkenheidsboom' en ga een écht partnerschap aan!

Krijg je geen genoeg van De Betrokkenheidsboom, volg dan één van de vormingen van De Betrokkenheidsboom. Je vind ze in onze webshop.