Speelplaats met Toekomst

 

brochure smt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KOOGO is lid van het Netwerk Speelplaats met Toekomst en wil graag ouders, ouderwerkingen en scholen informeren over dit initiatief.

Een 'Speelplaats met Toekomst'  is een speelplaats die past in het pedagogisch project van de school en komt tegemoet aan de noden van de leerlingen.

Of om het met een mooie visietekst te zeggen: 'Een speelplaats van de toekomst is groener en meer biodivers, klimaatrobuuster, een pak dynamischer en biedt meer leer -, speel en bewegingskansen en wordt bij voorkeur mee vormgegeven door kinderen en jongeren."

Ga jij aan de slag om van de speelplaats een 'Speelplaats met Toekomst' te maken?

KOOGO ziet een grote meerwaarde in de samenwerking tussen scholen en ouders/ouderwerkingen bij de ontwikkeling van een 'Speelplaats met Toekomst'. Ouders staan immers dicht bij de school, voelen zich betrokken en zijn een bron van kennis en talent. Ouders vormen een groot en waardevol netwerk rond de school.

Op deze pagina vind je informatie en inspiratie om aan de slag te gaan met de buitenruimte van de school:

  • lunchsessieKOOGO organiseert lunchsessies voor schoolteams om aan de slag te gaan met 'een speelplaats met toekomst', samen met ouders. We helpen je op weg om de eerste stappen te zetten om samen met ouders aan de slag te gaan. Lees er alles over en schrijf je in via onze webshop. Als je deze lunchsessie volgt ontvang je gratis de brochure 'speelplaats met toekomst voor ouderwerkingen'. In deze brochure vind je alle info om effectief aan de slag te gaan, zoals:
  • Draagvlak creëren: engagement, risicovol spelen, omgaan met weerstand,…
  • Visie en plannen maken: partners zoeken, kennis en kunde bundelen,…
  • Praktische tips om aan de slag te gaan: sterke werkgroepen, ontwerpen, subsidies,…
  • Samenwerkingsverbanden: schoolbestuur, ondersteunende organisaties,…
  • Werken met vrijwilligers…en nog veel meer

 

  • In KLASSE verscheen er een interessant artikel over 'speelplaatsen met toekomst', lees het via deze link.

 

 

 

  • In de bijlage vind je de PowerPoint presentaties van MOS en Regionale Landschappen, die gebruikt werden in de Webinar van MOEV.

 

  • op Klascement vind je veel informatie op de 'Speelplaats met Toekomst' pagina.