Als Kleine Kinderen Groot Worden

Kinderen komen vroeg of laat in contact met tabak, alcohol en andere drugs. Ouders weten vaak niet hoe ze hiermee om moeten gaan en wat ze kunnen doen om problemen te voorkomen.

Ook gamen behoort tot de leefwereld van kinderen. Ouders hebben hierover soms vragen of bezorgdheden wanneer er volgens hen teveel gegamed wordt.

Vraag jij je wel eens af hoe je je tiener kan leren om verstandig om te gaan met alcohol? Er mee voor te zorgen dat hij/zij geen tabak of drugs gaat gebruiken? Of te voorkomen dat gamen voorrang krijgt op alle andere activiteiten?

Misschien vraag je je wel eens af …

  • Mag ik mijn kind van elf een slokje wijn laten proeven op een familiefeest?
  • Wat kan ik doen als mijn zoon van vijftien dronken thuiskomt?
  • Hoe kan ik tabak verbieden als ik zelf rook?
  • Kan je verslaafd geraken aan gamen en wanneer is het echt teveel?

Ook al ervaar je dat niet altijd zo, als ouder heb je heel wat in huis om je tieners te helpen gezonde keuzes te maken. Het gesprek gaande houden en grenzen stellen, is de basis.

Om ouders hierin te ondersteunen, is er ‘Als Kleine Kinderen Groot Worden’. Dit is een eenmalige sessie voor ouders van tieners, waarin ze in groep op een interactieve manier opvoedingsvragen bespreken aan de hand van filmpjes en oefeningen. De sessie wordt begeleid door een preventiewerker en/of opvoedingsondersteuner.

Er zijn twee versies beschikbaar:

Hier kom je er alvast meer te weten over VAD (Vereniging voor Alcohol en andere drugproblemen).